fbpx

Отново осъдиха прокуратурата в Разград

By 11 Януари 2016 Прочетена 1930 пъти 0

10 хиляди лева обезщетение постанови съдът в Разград на бивш служител на областна админстрация. Според магистратите, Бейхан Касимов е бил несправедливо обвинен от прокуратурата на България и в продължение на 4 години и 9 месеца е изживял психически дискомфорт.

В съдебен процес от 2009 г. за ремонт на религиозни храмове, пострадали от мнима буря, Бейхан Касимов бе един от седемте подсъдими, в качеството му на контрольор, служител в Областна администрация в Разград през периода, когато са усвоявани  държавни средства от фонда за бедствия и аварии. Макар и оправдан в крайна сметка, съдът намира, че той е претърпял психическо натоварване, изолация и други негативни емоции заради несправедливото обвинение.

Делото за обезщетението бе по Закона за отговорността на държавата за вреди, нанесени на гражданите. Бейхан Касимов поиска прокуратурата да му изплати 28 хил. лв за неимуществени вреди. Съдът обаче отхвърли претенцията му за сумата над 10 хил. лева като неоснователна и недоказана.

Припомняме, че през миналата година кметът на Завет, несправедливо обвинен по подобно дело, също осъди прокуратурата да му плати обезщетение.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.