Отварят за граждани възстановения закрит плувен басейн в Разград

By 16 Октомври 2018 Прочетена 3036 пъти 0
Предвижда се за деца и ученици цената да е 2 лева, а за възрастни – 5 Предвижда се за деца и ученици цената да е 2 лева, а за възрастни – 5 КИС 13

Предлагат да се въведе такса за ползването от граждани на закрития плувен басейн в Oсновно училище "Иван Тургенев" в Разград.

Изменението на наредбата се налага, тъй като наскоро беше възстановен и пуснат в експлоатация закритият плувен басейн. За неговото ползване от външни лица обаче е необходимо Общинският съвет да въведе такси чрез допълнение на наредбата.

Новите цени за услуги ще бъдат във функция Образование и предложението е те да бъдат 2 лв. – за деца и ученици, и 5 лв. за възрастни. Предвижда се абонаментните месечни карти за ученици да са на стойност 40 лв., а за възрастни – 100.

Регламентирането на услугите за граждани дава нови възможности за почивка и спорт сред жителите на общината и за спортно-състезателна дейност по плуване, както и за финансови постъпления. Закритият плувен басейн в Основно училище "Иван Тургенев" е единствен на територията на Разградска област. Съоръжението беше реновирано благодарение на щедри дарители от бизнеса и доброволния труд на ученици, учители, родители и граждани.

Докладната записка ще бъде обсъдена и гласувана на редовното заседание на общинския съвет на 24 октомври, което телевизия КИС 13 ще излъчи НА ЖИВО.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 16 Октомври 2018 15:22
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net