Петокласник от Разград спечели конкурс за "Най-добър рецитатор на стихотворение за Васил Левски"

By 22 Март 2023 Прочетена 733 пъти 0
Петокласник от Разград спечели конкурс за "Най-добър рецитатор на стихотворение за Васил Левски" Петокласник от Разград спечели конкурс за "Най-добър рецитатор на стихотворение за Васил Левски" снимка: Община Разград

Михаил Стоядинов спечели националния конкурс "Най-добър рецитатор на стихотворение за Васил Левски".

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев се срещна днес с петокласника от ОУ "Н.Й.Вапцаров" Михаил Стоядинов и по молба на Кмета на Садово Димитър Здравков връчи на малкия разградчанин спечелената от него награда от  националния конкурс "Най-добър рецитатор на стихотворение за Васил Левски".

Михаил и баща му Стефан Стоядинов разказаха на градоначалника за участието на малкия рецитатор в конкурса. Той е организиран от Община Садово, провел се е онлайн, Михаил изпълнил стихотворението "Обесването на Васил Левски" от Христо Ботев.

Публикацията на видеоклипа с изпълнението му събрала 294 харесвания в социалната мрежа Фейсбук, с което спечелил конкурса в своята възрастова група 11-14 години. Поради ангажименти семейството нямало възможност да присъства лично на церемонията по връчването на наградите в началото на месеца, затова от Община Садово ги изпратиха до Община Разград с молба за съдействие при връчването.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Плакет, грамота, парична премия, книгата "Васил Левски (Дяконът)" от Захарий Стоянов и значка с лика на Апостола на Свободата включваше наградата. Кметът Денчо Бояджиев връчи на малкия рецитатор, прославил града ни с таланта си, и рекламни материали на Община Разград.

Г-н Бояджиев разговаря с Михаил и баща му и за възможностите за занимания на момчето и неговите връстници в свободното им време, както и за ангажиментите на семейството към родолюбивото възпитание на децата.

Петокласникът вече е имал изяви и на общоградски тържества в родния си град, той е сред призьорите в общинския конкурс „Аз рецитирам българска поезия“, а на Националния празник 3 март на площад "Възраждане" изпълни стихотворението "Трети март" от съвременната българска поетеса Кръстина Тодорова.

Момчето има разностранни таланти, интересува се и от футбол и от народни танци.

Кметът пожела на Михаил още много награди и постижения от конкурси, както и успехи в училище.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 22 Март 2023 15:07
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net