ВИДЕО: Пловдивският съд пусна Левон Манукян срещу 50 000 лева парична гаранция ВОДЕЩА НОВИНА

By 01 Октомври 2024

Пуснаха под парична гаранция вече бившия директор на Театрално-музикалния и филхармоничен център в Разград.

Левон Манукян е освободен от ареста срещу 50 000 лева. Диригентът има и наложена забрана да напуска страната. 

Манукян е с повдигнато обвинение за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, извършено в условията на продължавано престъпление през септември тази година.

Левон Манукян бе задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, но след това не е бил оставен в ареста, защото е съдействал на разследващите. Определена му е мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 50 000 лева.

РЕКЛАМА


От Прокуратурата в Пловдив съобщиха, че в схемата с длъжностното присвояване и пране на пари са замесени 4 лица. Става дума за фиктивно назначаване на длъжност на десетки служители в разградския театрално-музикален център. Те са сключвали договори със значително завишени възнаграждения, което се изразило в десетократно увеличение на разходите за заплати – от над 160 000 през август до около 1,7 милиона лева през септември, като щетата е за сметка на бюджета на Министерството на културата.

Фиктивно назначените служители били задължени да върнат парите, а като бонус за себе си получавали социалните осигуровки.

Припомняме, че след като още вчера бе освободен от длъжност като директор на Театрално-музикалния център в Разград, срещу Левон Манукян започна и разследване за злоупотреби от Инспектората към Министерството на културата.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.