Полицията разкри телефонна измама за огромна сума, извършена в Разградско

By 20 Юли 2022 Прочетена 2432 пъти 0
Полицията разкри телефонна измама за огромна сума, извършена в Разградско Полицията разкри телефонна измама за огромна сума, извършена в Разградско снимка: ОДМВР - Разград

Полицията разкри огромна телефонна измама за 70 000 лева.

Трима мъже – на 38, 25 и 27 години, са установени и задържани като съпричастни в телефонни измами.

Действията са проведени вчера на територията на Горна Оряховица от служители на Главната дирекция "Национална полиция" и Областните дирекции на МВР в Разград и Велико Търново.

При последвалите процесуални действия, на три адресите обитавани от тях в железничарския град, са иззети множество мобилни телефони, СИМ-карти, пари и други съотносими към извършваните престъпления вещи.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


В хода на действията по разследване са установени достатъчно доказателства, че те са съпричастни към телефонна измама, извършена на територията на ОДМВР - Разград в условията на продължавано престъпление между 24 и 30 януари тази година. Жертвата е 50-годишна жена от града. Схемата, по която е действано с нея е "оказване на помощ на полицията в акция за залавяне на измамници". Жената предала на два пъти сумата от 70 000 лв., която таксиметров шофьор от Варна в качеството си на "муле" оставял в село Моравица.

Установено е също, че мъжете са съпричастни към още 5 опита за измами на територията на ОДМВР - Разград.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от Наказателния кодекс. Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Разград. С постановление на държавното обвинение на 38-годишния мъж е наложена мярка за задържане за срок до 72 часа.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 20 Юли 2022 13:56
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net