Представиха сборника "Военната памет на Разград"

By 22 Ноември 2018 Прочетена 1577 пъти 0
Основната му част е обстоен каталог на паметниците на загиналите за Родината 112 жители на област Разград. Основната му част е обстоен каталог на паметниците на загиналите за Родината 112 жители на област Разград. КИС 13

Сборникът "Военната памет на Разград" бе представен в залата на Народно читалище "Развитие - 1869".

Сред официалните гости на събитието бяха заместник-областният управител Евгени Драганов, председателят на Общинския съвет Надежда Радославова и заместник-кметът на община Разград Ердинч Хасанов.

Изданието на Регионалния исторически музей е посветено на 100-годишнината от края на Първата световна война, като е подготвяно от авторите близо две години. Основната му част е обстоен каталог на паметниците на загиналите за Родината 112 жители на област Разград.

От Регионалния исторически музей благодариха на всички, които са съдействали за издаване на сборника. Сборникът е продължение и разширено издание на излязлата през 2010 година книга на Стоян Великов "Войнишките паметници в Разградска област".

Евгени Драганов връчи на авторите на сборника грамота, а на Стоян Великов – и плакета на Областния управител. Събитието завърши с изпълнения на Представителния духов оркестър на Военноморските сили на Република България.

По време на представянето на сборника стана ясно, че Министерството на отбраната е отпуснало средства за ремонт на Войнишкия паметник в Разград.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net