Представиха системата за прием на първокласници през следващата учебна година в Разград /ВИДЕО/

By 25 Януари 2021 Прочетена 2080 пъти 0

Представиха системата за прием на деца в първи клас за следващата учебна година в Разград. Тя е съобразена както с броя на децата и местоживеенето им, така и с наредбата за физическата среда.

С новата система се въвежда райониране. При класирането водещ критерий е близостта на училището до постоянния/настоящия адрес на детето, като това се доказва с удостоверение за адресна регистрация. Училищата могат да въведат и допълнителни критерии.

Системата е съобразена както с броя на децата и местоживеенето им, така и с Наредба №24 за физическата среда и информационното и библиотечно осигуряване на детските градини, училищата и центровете за подкрепа на личностното развитие, при спазване на прилежащите райони на обхват за общинските училища в Разград.


При съобразяване с тези данни и законови изисквания Община Разград предлага през учебната 2021/22 година да бъдат разкрити 16 паралелки за първи клас.

Сред аргументите за въвеждане на новата система е възможността по този начин да се преодолее дисбалансът между малките училища в селата и по-големите в общинския център.

До 30 март трябва да бъде утвърден училищният план-прием.

31 май пък е крайният срок за подаване на документи за записване на децата в съответното училище. Първото класиране трябва да бъде обявено на 4 юни.

Цялата пресконференция по темата с повече подробности може да видите ТУК!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 25 Януари 2021 19:37
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net