Разград е един от трите района в страната, където ще броят пробно населението през 2020

By 17 Януари 2020 Прочетена 1345 пъти 0

Община Разград е един от трите района в страната, заедно със Студентски град и Велинград, които са включени в предстоящото пробно преброяване на населението и жилищния фонд.

То ще се проведе електронно – между 20 и 26 март и чрез преброители – от 27 март до 2 април. 

Преди това – между 9 и 13 март, ще има пробен обход на районите, където ще се състои преброяването, в което освен Разград, е включено и село Ясеновец. 61 преброители ще обиколят част от общинския център - участъка между път Е70 и река Бели Лом, вилните зони в местностите "Стражецки лозя", "Изгрев" и "Простор" и Западна промишлена зона, а в Ясеновец преброителите ще са 12.


Ще бъдат ангажирани и контрольори, които ще проверяват вече свършената работа от преброителите. Те ще се набират в края на февруари, но вече започва подготовката, като първото събитие в организационния план за територията на община Разград е сформиране на временна общинска преброителна комисия в края на този месец.

От Националния статистически институт уточняват, че населените места в Община Разград са избрани по статистически показатели: в Разград през 2011 в електронното преброяване са се включили 52% от жителите на общината при средно за страната 40-42 на сто, а в Ясеновец над 90% от населението е попълнило анкетните карти на хартия.

Националното преброяване на населението и жилищния фонд на територията на цялата страна ще се проведе през януари 2021.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 17 Януари 2020 15:49
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net