Разпределят добита дървесина на общински структури и социални групи в Разград /ВИДЕО/

By 18 Март 2020 Прочетена 727 пъти 0

Закрити ще бъдат заседанията на постоянните комисии към Общинския съвет в Разград.

Решението е взето предвид въведеното извънредно положение в страната заради коронавируса. Към момента не се предвижда отлагане на заседанието на местния парламент, което е насрочено за 31 март. На него ще бъдат разгледани 35 докладни записки.

Една от тях касае вземане на решение за предоставяне на добита дървесина на общински структури и социални групи. Постъпилите към 28 февруари заявки сочат, че общо потребностите от дървесина на общинските структури и социални групи за 2020 са в размер на 1419 кубически метра.


Добивът и доставката на това количество не надхвърлят приетия и одобрен Годишен план за ползване на дървесина от Общинския горски фонд и е възможно да бъдат осигурени от Общинско предприятие "Разградлес". От общото количество за детски градини се предвиждат 175 кубика, за кметства – 330, за социални структури 10, за общински обекти 229 кубика, за читалища 133.

Предвидено е количество от 139 кубика преработена обла дървесина за пенсионерските клубове. Църквите ще получат 28 кубика, а мюсюлманските храмове – 90. За ветераните от войните са предназначени 15 кубика акация, а за военноинвалиди – общо 110 кубика.

Съветниците ще одобрят сроковете и цените, по които ще се предостави дървесината на общински структури и социални групи.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 18 Март 2020 17:00
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.