Седмица на професионалните умения се провежда в гимназиите в област Разград

By 20 Ноември 2018 Прочетена 1452 пъти 0
До 25 ноември ще продължат проявите, насочени към подобряване на връзката на училищата с бизнеса и реализацията на трудовия пазар До 25 ноември ще продължат проявите, насочени към подобряване на връзката на училищата с бизнеса и реализацията на трудовия пазар КИС 13

Седмица на професионалните умения се провежда по гимназиите в област Разград.

До 25 ноември ще продължат проявите, насочени към подобряване на връзката на училищата с бизнеса и реализацията на трудовия пазар.

В Професионалната гимназия по химични технологии и биотехнологии са организирни посещения от ученици от основните училища, провеждат се презентации и обучения по отделните специалности. В училището по икономика "Робер Шуман" има иновативен лагер и работилници по професии. В Националната техническа гимназия "Шандор Петьофи" се провежда среща с представители на бизнеса и с ръководители от Русенския университет "Ангел Кънчев". Предвидена е презентация на оптична мрежа, графичен дизайн и електроника, но не са пренебрегнати и традиционните професии като стругарство. Гимназията по транспорт и строителство "Христо Смирненски" се включва в Седмицата на професионалните умения с видеоурок по управление на автомобил. В училището по облекло показват техниката пачуърк, прилагана при изработване на бутикови дрехи и коледни изделия. Селскостопанските професионални гимназии в областта пък изнасят уроци по разпознаване на семена и фуражи, резитби, оран и други обработки на почвата.

Започнаха и посещения на учениците в агрофирми за натрупване на опит.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 20 Ноември 2018 17:06
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net