Сформират нов областен екип по приемна грижа в Разград

By 31 Август 2016 Прочетена 1688 пъти 0

Сформират нов областен екип по приемна грижа в Разград. Чрез него ще става предоставянето на социалната услуга в областта.

По този начин се въвежда нов модел на управление "приемната грижа". Той ще даде възможност за национално покритие чрез включване на всичките 206 общини в страната, на чиято територия се предоставя услугата.

Кметът на община Разград д-р Валентин Василев вече може да договаря преките дейности, свързани с обхвата на услугата, с други доставчици - неправителствени организации, които кандидатстват по определен ред и отговарят на изисквания по закона.

За област Разград се предвижда създаване на оперативен екип, който ще се състои от един началник и 4 социални работници. Той ще отговаря за дейностите по приемна грижа в общините Разград, Лозница, Цар Калоян и Самуил, в които има 50 приемни семейства с настанени деца. Предвижда се да се обособи допълнително работно място в Исперих, с обхват на общините Исперих и Кубрат.

Към момента в цялата област има вписани общо 89 приемни семейства, като в 65 от тях има настанени 79 деца.

Общината има за задача да осигури групово и индивидуално наблюдение на всички приемни семейства, в които има настанени деца. Определянето на областния екип по приемна грижа може да става по два начина. Ако Общината изпълнява сама преките дейности по услугата, екипът се назначава от кмета. В случай, че изпълнението на преките дейности е договорено с неправителствена организация, определянето на екипа е отговорност на НПО-то.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net