fbpx

Синдикатите в Разград започват кампания за защита на правата на работниците

By 01 Април 2016 Прочетена 999 пъти 0

В Разград започна кампания на синдикатите насочена към защита на правата на работниците. От КНСБ призовават всички потърпевши с нарушени трудови, социални и синдикални права, да търсят справедливост и да се обръщат към тях за помощ. Кампанията е под мотото "Възстанови правата си" и ще продължи до първи май  - ден на труда.

През този период хората на наемния труд могат да търсят експертите на КНСБ за консултации или да подадат сигнали при съмнения за неизплащане на възнаграждения за извънреден труд, злоупотреби с работното време и опасни условия на труд.

Междувременно от Бюрото по труда в Разград предлагат нови схеми за заетост. Става дума за работа за младежи до 29 години. По проекта насочен срещу младежката безработица, бизнесът може да наема хора за стажуване, но и за обучение по време на работа. Това предложение важи както за хора със средно така и за такива с висше образование, в зависимост от избраната позиция. Специалностите са различни - технолози, счетоводители, техници хардуер, уебдизайнери, козметици, фризьори, монтажници на климатична и хладилна техника. Тези възможности се предлагат за общините Разград, Лозница и Цар Калоян.

На този етап, най-малко работни позиции за хора на наемния труд има в общините Исперих и Самуил.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net