Супермодерна камера ще следи за скоростта по пътищата в област Разград

By 25 Юни 2018 Прочетена 1465 пъти 0

Нова камера за контрол на скоростта работи от 20 юни в Разград.

Системата е разположена на булевард "Априлско въстание" преди изхода за Попово и Русе. Само за три часа с едно от утройствата са били засечени 200 нарушения.

Технологията, която се използва е лазерна и това прави камерата още по-прецизна. Тя разполагат и със собствени батерии, които издържат по минимум 5 часа в режим на запис и работи самостоятелно. Може да установява по няколко нарушения едновременно, извършвани от различни автомобили. Функционалността на камерата позволява да следи за скорост в двете посоки на движение. Работата с новата система е напълно автоматизирана.

След приключване на работа, данните се предават автоматично в Централната база данни на МВР. Това става по два начина - дистанционно /при наличие на 3G или 4G свързаност/, а вторият е паметта на устройствата да се свърже директно с вътрешната мрежа.

Целта на новата система е да наложи спазването на правилата на движение по пътищата в критични участъци. Предстои при заснемане на нарушение автоматично автомобилът да се проверява за наличие на застраховка "Гражданска отговорност", технически преглед и други изисквани от Закона задължения. Така електронният фиш ще комбинира в себе си всички нарушения на водача.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net