ВИДЕО: Техническата подготовка на изборите в Разградско струва близо 300 000 лева

By 04 Ноември 2021 Прочетена 936 пъти 0

Около 285 000 лева струва техническата подготовка на секционните избирателни комисии в област Разград. Средствата вече са приведени на Общините, като евентуално за втория тур на президентския вот ще бъдат осигурени около 52 000 лева.

В интервю за телевизия КИС 13 областният управител Иван Борисов сподели, че заради изборите "2 в 1" очаква някои хора да имат затруднения при гласуването с машина.

Той увери също, че по всички общини в областта са приведени средствата за техническа подготовка на секционните комисии. От предходните избори е отработена процедурата за предаването и приемането на протоколите след края на изборния ден.


Създадена е и организация за синхронизиране на графиците за доставка на машините и на изборните книжа по секциите в областта, посочи още Иван Борисов.

На 10 ноември ще се проведе заседание на всички институции ангажирани с изборния процес, на което ще се обсъди новата организация на транспорта в изборния ден. Засега заседанието е насрочено като присъствено, но има вероятност да се проведе онлайн заради влошената епидемична обстановка.

Вижте повече във видеото.

Цялото интервю с областният управител на Разград пред камерата на телевизия КИС 13 може да гледате ТУК!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 04 Ноември 2021 15:39
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net