В Разград обсъдиха мерки за намаляване популацията на бездомните кучета

By 18 Февруари 2020 Прочетена 1332 пъти 0
Заместник-кметът Мирослав Грънчаров ръководи работната среща с експерти Заместник-кметът Мирослав Грънчаров ръководи работната среща с експерти снимка: Община Разград

Мерки за ограничаване на популацията на бездомните кучета бяха обсъдени на работна среща в Община Разград.

Дискусията откри и ръководи заместник-кметът Мирослав Грънчаров, в нея участваха представители на Областната дирекция по безопасност на храните, Съюза на ветеринарите, на неправителствените организации за защита на животните.


Сред конкретните мерки, които участниците в разговора набелязаха, бе стартиране на масова регистрация на кучетата, които се отглеждат по селата, във вилната и в индустриалната зони. След чипирането собствениците на кучета ще бъдат насърчавани и да кастрират животните си. Участниците в дискусията споделиха различни подходи в този аспект, приложени от други общини.

Единомислие бе постигнато и по идеята за провеждане на информационна кампания за осиновяване на кучета от Приюта за бездомни животни.

Заместник-кметът Мирослав Грънчаров заяви, че за да са ефективни мерките, които се обсъждат, ще се предложат изменения на две общински наредби – Наредба №9 за овладяване популацията на безстопанствените кучета и котки на територията на Община Разград и Наредба №14 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Разград.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 18 Февруари 2020 11:45
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net