Закриват 5 паралелки след 7 клас в Разградска област

By 29 Юни 2016 Прочетена 1481 пъти 0

Закриват 5 паралелки след 7-ми клас в Разградска област. Причината е недостатъчният брой ученици, сочат данните на Регионалния инспекторат по образование.

Две от паралелките са в Професионалната гимназия по икономика "Робер Шуман" - по специалностите банково дело и бизнесадминистрация.

В техникума по химични технологии и биотехнологии "Мария Кюри" няма да има паралелка по технология на фармацевтични и парфюмерийно-козметични продукти.

Отпада и паралелката по агроекология в Професионалната гимназия по селско стопанство и хранително-вкусова промишленост "Ангел Кънчев".

В Исперих в училище "Васил Левски" няма да има паралелка по информационни технологии.

В първото класиране в областта са кандидатствали 380 ученици, седем от тях са от други области, а 193 не са подали документи. 19 ученици са останали извън първото класиране.

Запълнени са местата в 4-те паралелки в гимназия "Екзарх Йосиф", както и в Природоматематическа гимназия "Акад. Никола Обрешков", както и в паралелките системно програмиране и компютърна техника и технологии в Професионално-техническа гимназия "Шандор Петьофи".

В паралелката по електрообзавеждане на производството обаче има 11 свободни места. Не е запълнена и специалността икономика и мениджмънт в Професионалната гимназия по икономика "Робер Шуман", както и паралелката "икономист земеделско стопанство" в Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и земеделие "Александър Стамболийски" в Лозница.

Записването на приетите ученици е до 30 юни.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net