ВИДЕО: Започна ремонтът на пътя към регионалното депо за отпадъци в Разград

By 09 Юли 2024

Започна ремонтът на пътя за Регионалното депо за отпадъци в община Разград.

Става дума за трикилометров участък от пътя между Разград и Дянково. Във връзка с изпълнението на ремонта, се въвежда временна организация за безопасност на движението. 

Строителната площадка бе открита днес в присъствието на кмета на Община Разград Добрин Добрев. Представители на фирмата-изпълнител обявиха пред градоначалника предстоящите етапи от работата си по проекта.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Съгласно подписания договор в продължение на 86 календари дни трябва да бъде извършен ремонтът на 3-километровия участък между ЖП прелезите за Ясеновец и Дянково. Целта на ремонта е подобряване и възстановяване на транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката, с оглед осигуряване условия за безопасност на движението и добро отводняване на общинския път.

Ще бъдат изградени банкети, които в голямата си част са обрасли в растителност. Затова и първите машини, които излязоха на шосето, бяха именно за прочистване от храстовидна растителност на участъците.

Във връзка с изпълнението на ремонта, с кметска заповед се въвежда временна организация за безопасност на движението.

Общата стойност на проекта е близо 2,4 милиона лева. Финансирането е от Инвестиционната програма за общински проекти, заложена в Закона за държавния бюджет за тази година.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.