Започна ремонтът на втори корпус на ПГПЧЕ в Разград

By 28 Февруари 2019 Прочетена 1582 пъти 0
Днес беше направена първа копка по проект за ремонт и обновяване на материално-техническата база Днес беше направена първа копка по проект за ремонт и обновяване на материално-техническата база снимка: КИС 13

Започнаха строителните дейности за енергоефективни мерки в сградата на втори корпус на езиковата гимназия в Разград.

Днес беше направена първа копка по проект за ремонт и обновяване на материално-техническата база, финансиран по Оперативна програма "Региони в растеж".

Очаква се в резултат на дейностите по проекта да се подобри топлофизичната характеристика на сградата. Ще бъде монтирано енергоспестяващо осветление. Предвидено е благоустрояване и създаване на достъпна архитектурна среда.

Сред официалните лица на събитието бяха кметът на Община Разград д-р Валентин Василев, председателят на Общинския съвет Надежда Радославова и областният управител Гюнай Хюсмен. Директорът на гимназията – Пейчо Георгиев обеща, че през следващата година в училището ще се учи на една смяна, в резултат на ремонтните дейности.

Заместник-кметът на Разград Галина Георгиева и директорът на гимназията плиснаха менче с вода. След това беше направена първата копка на обекта, а кметът д-р Валентин Василев символично счупи бутилка с шампанско за успех на начинанието.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 28 Февруари 2019 17:51
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net