Засаждат 1240 нови дървета в ЖК "Орел" в Разград

By 22 Февруари 2019 Прочетена 958 пъти 0
Това съобщи днес на пресконференция кметът на Разград д-р Валентин Василев Това съобщи днес на пресконференция кметът на Разград д-р Валентин Василев снимка: КИС 13

Граждани са опитали да възпрепятстват отсичането на четири дървета по време на реконструкцията на жилищен комплекс "Орел" в Разград.

Това съобщи днес на пресконференция кметът на Общината д-р Валентин Василев.

Той обясни, че общо заложените за премахване дървета са 22, но по проекта е предвидено да бъдат засадени 1240 нови. Дърветата са били предвидени за премахване, тъй като ще бъдат изградени нови пешеходни алеи. Плановете за реконструкцията предвиждат още засаждането на 1300 броя цъфтящи вида и 1500 метра живи плетове.

Целият проект за реконструкция е бил одобрен на 5 инстанции. Кметът призова гражданите да разграничават дейностите по проекта със санитарната сеч, която се извършва паралелно в "Орел".

Директорът на дирекция "Програми и проекти" в Община Разград Недим Тахиров припомни, че в жилищния комплекс не е правено планово озеленяване повече от 40 години.

Освен това по проекта за облагородяване на "Орел" е предвидено паркоместата да бъдат увеличени с 15%.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.