Здравни медиатори ще следят за завърнали се от чужбина разградчани /ВИДЕО/

By 24 Март 2020 Прочетена 1721 пъти 0

Във връзка с появила се информация, че завърнали се от чужбина жители на Разград и населените места, не спазват 14-дневната карантина и дори не информират здравните власти за пристигането си, от Община Разград съобщиха, че четиримата медиатори вече ще следят за нарушения.

По този начин те се включват в информационната кампания на Община Разград срещу разпространението на COVID-19. Тя се провежда по всички информационни канали, включително социалните мрежи.

7000 информационни брошури с мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса са отпечатани и се раздават. 2000 от тях бяха предоставени на районното управление на МВР, и се връчват на контролно-пропускателните пунктове на изходите на Разград. Друга част се разпространяват чрез общинските структури и звена, които се посещават от граждани, включително и на централния пазар.


В брошурите са описани конкретни съвети как да се предпазим от коронавируса, като има и телефон на Министерството на здравеопазването, на който могат да се задават въпроси за COVID-19.

Близо 1000 информационни брошури ще бъдат разпределени между четиримата здравни медиатори на територията на общината – в Разград, Ясеновец, Раковски и Стражец.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 24 Март 2020 17:03
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net