Здравният министър: Болницата в Разград е готова за трета вълна на COVID-19 /ВИДЕО/

By 14 Февруари 2021 Прочетена 2500 пъти 0

Болницата в Разград е подсигурена и е готова за евентуална трета вълна на COVID-19.

Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на посещение в Лудогорието.

Заедно с народния представител Десислава Атанасова и областният координатор на ГЕРБ д-р Валентин Василев, проф. Ангелов инспектира състоянието на лечебното заведение и неговата готовност за евентуално по-високо натоварване.


Той каза, че не са налице притеснения и за финансовото подсигуряване на дейността на болницата, във връзка с третата вълна на COVID-19.

Имат абсолютно всичко необходимо ако, не дай си Боже, имаме увеличаване на заболелите и нужда от хоспитализиране - апаратура, лични предпазни средства, дезинфектанти, консумативи. През миналата година МБАЛ - Разград е получил малко над 900 000 лв. целеви средства за болници, които поддържат над 50% капацитет на леглата. За последните близо 4 години държавата е дала на болницата близо 4,5 милиона лева.

отчете проф. Ангелов


Министърът на здравеопазването обеща съдействие и за нов скенер.

Сегашният е морално и физически остарял. Болницата има нужда от нов такъв скенер. Заедно с г-жа Атанасова и с ръководството на болницата ще окажем всичко необходимо като съдействие, така че лечебното заведение да получи нов скенер. Така гражданите на област Разград, които разчитат на областната диагностика, ще могат да го ползват при необходимост.

допълни още здравният министър


Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов заяви също, че ще съдейства и за ремонтни дейности в МБАЛ "Св. Иван Рилски".

Вижте пвоече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Неделя, 14 Февруари 2021 14:11
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net