Жена е починала на работното си място в Разград след инфаркт

By 24 Април 2019 Прочетена 2500 пъти 0
От началото на март досега са станали 3 трудови злополуки, като 2 от тях са признати, а третата се разследва От началото на март досега са станали 3 трудови злополуки, като 2 от тях са признати, а третата се разследва снимка: КИС 13

Три инцидента с пострадали работници са станали от началото на годината до края на март в област Разград.

Два от тях са признати за трудови злополуки, а третият все още се разследва. Един от тях е завършил със смърт вследствие на нетравматично увреждане – служителка, въвеждаща данни в информационна система на търговска фирма, е получила инфаркт.

От Инспекцията по труда отчитат спад на тези инциденти, като за сравнение в първите три месеца на 2018 година те са били 10.

В Разградско са извършени 159 проверки по спазване на трудовото законодателство в 150 предприятия, стана ясно на заседание на Областния съвет по условия на труд. Констатираните нарушения са 818, за които са издадени 799 задължителни предписания. Извършени са и две проверки във връзка с разследване на злополуки, станали по време на работа.

Констатирани са 57 нарушения и и 4 неизпълнени предписания по заплащане на труда. По инициатива на инспекцията е подадена писмена молба за откриване на производство по несъстоятелност срещу две предприятия, където работодателите са забавили за повече от 2 месеца изплащането на трудовите възнаграждения на повече от 2/3 от работниците си.

Инспекторите са работили и по 25 сигнала за нарушение на трудовото законодателство.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 24 Април 2019 18:43
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net