1000 плаката срещу дрогата ще бъдат разлепени на ключови места в Русенско

By 14 Март 2023 Прочетена 677 пъти 0
1000 плаката срещу дрогата ще бъдат разлепени на ключови места в Русенско 1000 плаката срещу дрогата ще бъдат разлепени на ключови места в Русенско снимка: Областна администрация Русе

1000 плаката ще бъдат разлепени като част от инициативата "Заедно да спасим децата и Русе от дрогата".

Доброволци от Младежкия парламент към Общинския младежки дом в Русе, заедно с представители на Българския червени кръст, Превантивно информационния център по наркотични вещества към Община Русе и Ротаракт клуб Русе разпределиха районите в русенско, където до края на седмицата ще разпространят 1000 плаката, привличащи вниманието на гражданите по наболелия проблем с разпространението на наркотични вещества сред подрастващите.

След сканиране на QR-кода от плаката всеки може да влезе във Facebook страница на инициативата и да се запознае с публикуванте в нея материали.

В срещата участваха експерти на Областната администрация, началникът на Регионалното управление на образованието /РУО/ д-р Росица Георгиева, директорът на Общинския младежки дом Красимира Николаева, журналистът Румен Николаев, а също и представители на Университетска болница "Медика-Русе".

Те заедно с доброволците обсъдиха и коментираха следващи стъпки в рамките на инициативата, които да покажат на обществото сериозността на проблема с разпространението и употреба на наркотици. 

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

В дискусията бе отново потвърдено, че почти всички ученици са наясно кой в класовете употребява и/или разпространява дрога. Остава обаче отворен въпросът защо въпреки това не се вземат адекватни мерки това да се прекрати.

Сред направените предложения бе в началото на лятото да се проведе хепанинг или фестивал, който да се ангажира с темата. Лансирана бе и идеята да се правят срещи на живо с хора, пострадали от употребата на дрога, а също и да се представят клипове и филми, разкриващи последствията от наркотиците.

Обмисля се и насърчаване в някои от часовете в училище да влизат блогъри или известни русенци, които да говорят за сериозността на проблема пред подрастващите. "Училището и родителите обаче остават основните лица, които трябва да следят и говорят за вредата от растящата сред тийнейджърите пандемия и последствията от нея", коментираха участниците в срещата.

Те за пореден път се обединиха около целта възможно повече русенци да разберат сериозността от последствията от употребата на наркотици, особено на амфетамини и метамфетамини.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 14 Март 2023 15:25
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net