ВИДЕО: Абсурд: Концесионерът на рухналия подлез в Русе нямал задължение да го поддържа ВОДЕЩА НОВИНА

By 03 Октомври 2024

Концесионерът на подлеза на булевард "Христо Ботев" в Русе не е задължен по договор да поддържа съоръжението.

Към фирмата многократно са отправяни устни и писмени препоръки от Общината за предприемане на съответните действия за отстраняване на нередностите, предвид недоброто състояние на подлеза. Заради действащия към момента концесионен договор, който е бил сключен през 2000 година, Общината не може да предприеме мерки за извършване на ремонт.

РЕКЛАМА


Вчерашният инцидент, при който по чудо нямаше пострадали след рухването на част от тавана в подлеза
, повдигна въпроса с безопасността на съоръжението, използвано всеки ден от хиляди русенци като единственото място за пресичане на булеварда. От общината са запознати със ситуацията, но това, което могат да направят, е ограничено от условията в концесионния договор.

Оказва се, че в договора за предоставяне на концесия не е предвидена клауза, задължаваща фирмата да поддържа подлеза в чисто и безопасно експлоатационно състояние, както и да се налагат санкции на концесионера, в резултат на текущия контрол, осъществяван от служители на Община Русе.

Желанието на Община Русе е след изтичане на договора догодина, да започне сама да стопанисва подлеза и да управлява търговските обекти също отдадени на концесия, за да извърши необходимите ремонти и да приведе съоръжението в подходящ вид за ползването му от гражданите.

Вижте повече по темата във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.