Активно тече дезинфекцията на публичните места в Русе /ВИДЕО/

By 18 Март 2020 Прочетена 1928 пъти 0

Продължава дезинфекцията на обществените места в Русе.

Те са част от мерките, които взема общината за противодействие срещу коронавируса. От Домашния социален патронаж пък предоставят храна и допълнителни грижи на нуждаещите се възрастни хора. Следи се и за спазване на противоепидемичните мерки в тролейбусите.

На дезинфекция подлежат всички 280 спирки от градския транспорт в Русе, както и на детските площадки и пейки по централните площади и кварталите на града. Пръскането се извършва от служителите на Общинско предприятие "Паркстрой", които работят активно от понеделник.


Директорът на предприятието Красимир Коев заяви готовност за допълнително снабдяване с пръскачки при наличие на още доброволци за извършване на дейностите. С транспорт и служители съдействат и от Общинско предприятие "Комунални дейности".

Ръководството на общинския транспорт, който обхваща всички тролейбуси, следи непрекъснато за спазването от страна на шофьорите на противоепидемичните мерки в превозните средства. Освен това, съвместно с отдел "Транспорт" на Община Русе те подготвят разписание, което да отговаря на нуждите на русенци, но и да ги предпазва от струпвания в пиковите часове. Графикът се обновява ежедневно и е достъпен за всички граждани на интернет страницата на Общинска администрация.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 18 Март 2020 17:58
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net