Апелативният съд потвърди присъдата от 25 години затвор за Бахар Селим

By 11 Юли 2017 Прочетена 1308 пъти 0

Потвърдиха присъдата от 25 години затвор на Бахар Селим от Русе за умишленото убийство на съпругата му Джейлян на 31 май миналата година.

Делото бе разгледано в открито съдебно заседание от тричленен състав на Апелативен съд - Велико Търново. То бе образувано по въззивна жалба от служебния защитник, според когото постановената присъда на Окръжен съд Русе е неправилна и наложеното наказание несправедливо. Жалба срещу присъдата на първа инстанция е постъпила и от родителите на убитата жена, които искат присъдата да бъде увеличена на 30 години лишаване от свобода.

Съставът на Великотърновския апелативен съд е приел изложените в жалбите възражения за изцяло неоснователни. Въззивният съд намира, че определеното от Окръжен съд - Русе наказание изцяло съответства на изключително високата степен на обществена опасност на деянието предвид съкратеното съдебно следствие и направеното от подсъдимия самопризнание. Потвърдени са и обезщетенията от по 150 хиляди лева, които подсъдимият трябва да заплати на родителите на убитата жена и на малолетния й син.

Решението на Апелативния съд във Велико Търново може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net