Броят на ранените и загиналите при пътни инциденти в русенско расте

By 23 Ноември 2016 Прочетена 2163 пъти 0

Вместо да намалява, броят на ранените и загиналите в Русенска област расте. Това стана ясно на заседание на комисията по безопасност на движението, където бе обсъдена областната стратегия до 2020.

Според заложените цели, тежките катастрофи трябва да бъдат намалени до 146, а броят на убитите до 15 на година.

Председателят на БЧК в Русе доктор Руденко Йорданов смята, че има категорично разминаване между желание и реалност. Д-р Йорданов предлага да се увеличи състава на общинската служба за ред и сигурност, за да се глобяват повече нарушители на закона за движение по пътищата на територията на града. Той даде за пример неправилното паркиране по тротоарите и в района на кръстовища.

От гражданска организация пък са недоволни, че само се говори, приемат се стратегии, но не се прави нищо за да се подобри безопасността по пътищата. Според Пламен Митев това се дължи на неефективното прилагане на закона. Той смята, че са необходими и законодателни промени. 

По данни от полицията в Русе, на територията на областта през тази година до края на октомври са станали 325 тежки катастрофи с 448 пострадали и 26 загинали.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net