COVID-19 наложи големи рокади в местната управа на Русе /ОБНОВЕНА, ВИДЕО/

By 07 Юли 2020 Прочетена 1896 пъти 0

Заради отсъствието на кмета на Русе, който се лекува от COVID-19, длъжността се изпълнява от неговия заместник Димитър Недев.

Сутринта функциите на кмет бяха предадени на заместник-кмета Енчо Енчев. Той заяви, че днес служителите в Общината работят онлайн. От утре се връщат на работа с изключение на тези, които са под домашна карантина. 

РЕКЛАМА:


По-късно през деня обаче от Общината съобщиха, че двама от заместник-кметовете са с положителна проба за коронавирус – Златомира Стефанова и Енчо Енчев. Двамата са в добро състояние и без оплаквания и са им връчени предписания за задължителна 14-дневна карантина. Първоначално Енчо Енчев не бе сред карантинираните, тъй като през последните дни бе извън града и не е контактувал пряко с Пенчо Милков. П
робите на другите двама заместник-кметове – Магдалина Илиева и Димитър Недев са отрицателни. Тъй като обаче са сред контактувалите с Пенчо Милков лица, те също са под карантина за следващите 2 седмици.

Така Русе официално остава без кмет, тъй като сред определените като контактни лица и поставени в изолация, са още секретарят на Общината Русе, в.и.д. главен архитект и директори на дирекции. Въпреки карантината функциите на градоначалник на Русе ще поеме заместник-кметът по комунални дейности Димитър Недев, който ще работи дистанционно.


Валентин Колев пък поема временно ръководството на Областна администрация. Днес PCR пробата за COVID-19 на областният управител Галин Григоров се оказа отрицателна. Независимо от това обаче той ще остане под 14-дневна домашна карантина, по предписание на РЗИ, тъй като е контактно лице на кмета Пенчо Милков.

По време на периода на изолация областният управител Галин Григоров ще бъде в постоянен контакт с ръководството и експертите на Областна администрация - Русе, за да не се нарушава дейността на институцията.

Като превантивна мярка пък до края на седмицата са отменени събитията на закрито в Областна администрация, съобщи в.и.д. областен управител на Русе Валентин Колев.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 07 Юли 2020 17:17
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net