COVID-19 в русенското образование: 31 са активните случаи при деца и учители

By 28 Октомври 2020 Прочетена 1605 пъти 0
COVID-19 в русенското образование: 31 са активните случаи при деца и учители COVID-19 в русенското образование: 31 са активните случаи при деца и учители снимка: КИС 13

31 са активните случаи на заразени деца и учители в образователната система в област Русе.

Към момента в детските градини става дума за двама педагози и две деца, като всички останали 23 души, диагностицирани с COVID-19 са оздравели.

В училищата активните случаи са 27 от 8 учебни заведения. По-конкретно се касае за 17 ученици, 9 учители и една жена от персонала на СУЕЕ "Св. Константин-Кирил Философ".


При учениците с коронавирус са един десетокласник от Националното училище по изкуствата, двама шестокласници от ОУ "Иван Вазов", един дванадесетокласник и един десетокласник от Професионалната гимназия по електроника и електротехника "Апостол Арнаудов", петима от СУ "Васил Левски" и седем от Английската гимназия "Гео Милев".

С положителни проби се оказват и девет преподаватели – по двама от Математическата гимназия "Баба Тонка" и ОУ "Иван Вазов", един от Професионалната гимназия по икономика "Елиас Канети" и четирима от най-голямото русенско училище "Васил Левски".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 28 Октомври 2020 18:04
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net