Десетки служители на Спешна помощ в Русе излязоха на протест

By 07 Март 2019 Прочетена 1102 пъти 0
Те изразиха подкрепата си за временно изпълняващата длъжността директор на центъра д-р Недка Дикова Те изразиха подкрепата си за временно изпълняващата длъжността директор на центъра д-р Недка Дикова снимка: КИС 13

Десетки служители от Спешна помощ в Русе излязоха на протест тази сутрин.

Те изразиха подкрепата си за временно изпълняващата длъжността директор на центъра д-р Недка Дикова, като отказват да приемат резултатите от проведения конкурс за поста, спечелен от д-р Иванка Маринова.

Работещите в Спешна помощ заплашват, че ако досегашният ръководител бъде заменен, ще започнат да напускат работа.

Според протестиращите конкурсът за директор на службата не е бил проведен по правилата.

Голяма част от служители в Центъра за спешна медицинска помощ заставали зад д-р Недка Дикова, тъй като била по-близо до тях и разбирала техните проблеми. Според медиците от Спешна помощ има желание от страна на д-р Дикова, като временно изпълняващ длъжността, проблемите да се решават в диалог.

Протестиращите дадоха срок от десет дни на здравното министерство не вземе отношение, след което ще започнат да подават молби за напускане с едномесечно предизвестие.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 07 Март 2019 15:08
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.