ВИДЕО: Десислава Атанасова преди разговорите с ПП: Очакваме да постигнем базов консенсус

By 07 Ноември 2022 Прочетена 609 пъти 0

3% дефицит е невъзможно за изпълнение.

Така коментира в Русе председателят на парламентарната група на "ГЕРБ - СДС" Десислава Атанасова един от 16-те приоритета на "Продължаваме промяната", които ще бъдат обсъдени утре на среща между двете политически сили.

Според нея, това би означавало, че не могат да се правят допълнителни разходи и няма да има увеличение на минималната работна заплата и индексация на пенсиите.

Очакваме по време на разговорите с "Продължаваме промяната" да постигнем базов консенсус за това, кое е изпълнимо и кое не, каза Десислава Атанасова.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Тя предупреди и за опасността страната да влезе в дългова спирала ако се наложи да бъдат теглени по 15 милиарда лева дълг за всяка от следващите три години. 
Атанасова посочи още, че трябва всички групи в парламента да надмогнат политическото и личното си его, и да започнат да водят диалог помежду си.

Според нея най-голямата парламентарно представена партия би трябвало да излъчи правителство, като не вижда логика, ако "ГЕРБ - СДС" не получи подкрепа, те от своя страна да подкрепят "Продължаваме промяната" за втория мандат.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net