Дирекцията по горите в Русе задържа незаконна дървесина край Силистра

By 02 Юни 2021 Прочетена 3611 пъти 1 comment
Държавното горско стопанство в Русе задържа незаконна дървесина край Силистра Държавното горско стопанство в Русе задържа незаконна дървесина край Силистра снимка: РДГ - Русе

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите – Русе задържаха 142 куб.м незаконна дървесина на територията на ДЛС "Каракуз" – гр. Дулово.

Нарушението е констатирано по-рано днес след теренна проверка на обект на територията на стопанството. 

При извършване на инспекцията проверяващите установили на терена 92.5 пространствени кубика дърва от дървесен вид "цер" – стара дървесина, неизвестно кога е отсечена и 50 пространствени кубика прясно отсечена дървесина от същия дървесен вид. Дървесината е задържана и е дадено разпореждане за спиране на дейността в обекта.  


Документна проверка установява, че същият отдел е освидетелстван с протокол в началото на месец януари 2021 година. В документа е записано наличие на временен склад на 140 плътни кубика от всички категории дървесина от дървесни видове "цер" и "благун".

Проверяващите установили, че с превозни билети от този отдел са извозени с 54 пл. куб. повече дървесина от наличната по документи. Инспекторите констатират, че вчера, пак за същия отдел, е издадено позволително за сеч, без да бъдат качени в Интернет базираната система на Изпълнителната агенция по горите, съответно технологични планове, карнет описи и сортиментни ведомости. 

По нормативни документи, това позволително влиза в сила след тридневен срок., т.е. от 04 юни. Проверките по случая продължават. Ще бъдат уведомени разследващите органи на МВР и Прокуратурата.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(1 Vote)
Последно променена в Сряда, 02 Юни 2021 21:09
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net