ВИДЕО: Дни след началото на ремонта: Трафикът на Дунав мост вече не се регулира от светофари

By 18 Юли 2024

Само няколко дни след началото на основния ремонт, пропускането на леки и товарни автомобили на Дунав мост става не чрез светофарна уредба, а се регулира от служители на Гранична полиция.

Това се прави с цел осигуряване на максимална пропускливост през съоръжението и избягване на излишното чакане.

Последната инспекция на областния управител на Русе Драгомир Драганов е показала, че след като трафикът е започнал да се регулира от гранични полицаи, преминаването по моста е станало по-бързо и в двете посоки.

РЕКЛАМА


Предстои да се реши и проблемът със синхронизацията от румънска страна за периода, през който е ограничено движението на тежкотоварните автомобили над 20 тона. В България те се спират от 13:00 до 21:00 часа , а в Румъния – от 11:00 до 19:00 часа.

По отношение на ремонтните дейности, вече е премахнат асфалтът в първата отсечка от 200 метра, която ще бъде рехабилитирана, а ограничителните парапети са в процес на демонтаж.

Работи се и по отстраняване на изравнителния бетон, за да се достигне до самите панели, които ще бъдат подменени. Основните дейности включват и нова хидроизолзация и ограничителни системи.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.