До 10 дни се очаква да пуснат новото трасе на Дунав мост при Русе

By 03 Април 2019 Прочетена 1328 пъти 0
Така на влизане в България, обслужването ще става на по 4 гишета за  леките и тежкотоварните автомобили Така на влизане в България, обслужването ще става на по 4 гишета за леките и тежкотоварните автомобили снимка: КИС 13

До 10 дни се очаква да пуснат новото трасе на Дунав мост между Русе и Гюргево.

Така на влизане в България, обслужването ще става на по 4 гишета за леките и тежкотоварните автомобили. Според областния управител Галин Григоров обаче чакането с часове ще продължи, най-вече на румънска територия, тъй като там нямат изградени допълнителни гишета.

Във връзка с петицията, за която ви съобщихме вчера в Новините, с искане за въвеждане на промени в организацията на движението на граничния пункт, областният управител Галин Григоров за пореден път заяви, че проблемът със задръстванията може да бъде решен само с изграждането на втори мост между Русе и Гюргево. Обслужването на автомобилите се бавело и заради засиления контрол.

До края на седмицата областният управител ще проведе срещи с институциите от Русе и региона, на които ще бъдат обсъдени възможни мерки за намаляване на задръстванията около Дунав мост и облекчаване на трафика.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 03 Април 2019 18:14
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net