Двама германци отбелязват края на стажуването си с 2500-километров поход с кану по Дунава /ВИДЕО и СНИМКИ/

By 25 Ноември 2019 Прочетена 1156 пъти 0
Оставявйки около 2100 километра зад гърба си и нощувайки главно на палатка, двамата авантюристи стигат до Русе Оставявйки около 2100 километра зад гърба си и нощувайки главно на палатка, двамата авантюристи стигат до Русе снимка: Давид /вляво/ и Мимир /вдясно/

С поход с кану от над 2500 километра по Дунава, двама млади германци отбелязват края на стажуването си – единият за дърводелец, а другият за социален работник. Смятат като завършат пътешествието си и се върнат в родното си място да се отдадат на професията си.

Мимир и Давид, на 20 и на 21 години, тръгнали с кану от малко градче в южна Германия на 21 август. След три месеца, оставявйки около 2100 километра зад гърба си и нощувайки главно на палатка, двамата авантюристи стигат до Русе. Тук си позволяват малко повече удобства, като отсядат в хотел. Екип на телевизия КИС 13 се срещна с тях преди отново да потеглят на път към делтата на Дунав.

img-f112248d8adfd986e75a917af9207af3-v.jpg

Ние сме от Южна Германия, живеем много близо до мястото откъдето тръгва Дунава. С кану се придвижваме по реката, като започнахме на 21 август. Идеята ни хрумна, след като завършихме обучението си през лятото и решихме че имаме много време да се откъснем от родното място и да се впиуснем в това приключение.

разказват младежите


Мимир е завършил училище за дърводелци, а Давид е социален работник, който се грижи за хора с увреждания. Като тръгнали направили план да изминават средно по 40 километра на ден с кануто, за да успеят да стигнат крайната си цел – делтата на Дунав.

img-639ab197eb91ad2bcc9ece068ffb4c9b-v.jpg

Не сме сигурни дали ще ни пуснат с кануто да влезем в делтата, но ако не може, ще вземем автобус до румънския град Констанца.

Разказват, че по време на похода по реката са имали немалко трудности заради лошо време, което не им е позволявало да изминат поставените от тях като цел 40 километра на ден.

img-0bf0df3fb7781be4e5ba455b2f42c97d-v.jpg

Ако си постоянно навън в студа, свикваш с него, а и ние имаме дебели дрехи, които задържат топлината, така че студът не е проблем. Естествено дъждът и вятърът са най-голямата пречка за да успеем да изминаваме по 40 килотетра всеки ден, затова понякога спазваме плана, понякога не/

довериха още Давид и Мимир


Давид си призна, че малко го е било страх, тъй като не бил сигурен дали ще се справи с гребането на едно толкова дълго пътешествие по Дунава.

Беше ме страх, защото последният път като се опитах да карам кану беше отдавна и не знаех какво мога да очаквам.

казва Давид

От Констанца, където приключва пътешествието им по Дунава, смятат да вземат автобус до Букурещ и оттам да се приберат в Германия със самолет. Малко са озадачени обаче какво ще правят с кануто.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 25 Ноември 2019 19:54
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net