Фатален инцидент с пешеходец на булевард "България" в Русе

By 04 Ноември 2016 Прочетена 2750 пъти 0

Русенка загина на място след като бе блъсната от автомобил на международното шосе в посока София. Инцидентът станал срещу бензиностанцията в района над блок „Крали Марко".

По информация от полицията лек автомобил „Фолксваген", управляван от 20-годишен водач е блъснал пресичаща пътното платно възрасна жена. Най-вероятно тя е минавала неправилно, тъй като булевардът е забранен за пешеходци и е ограден с мантинели.

Според очевидци, на пътя е имало румънски автомобил, който е засякъл движещата се в близост до него русенска кола. Румънецът заобиколил жената, но другият шофьор не успял да я види и я блъснал. Извиканият на мястото екип на „Спешна помощ“ само констатирал смъртта. 

Хората от квартала коментираха, че пресичането на булеварда отгоре е масова практика, тъй като свързва кварталите „Чародейка“ и „Родина“. Оттам минават и много деца на път за училище. Според живущите в района, подлезите не се използват заради проститутките, и те са принудени да прескачат мантинелите, дори с риск за живота.

На местопроизшествието е изпратена дежурна оперативна група  и съдебен лекар за извършване на оглед и изясняване на причините и обстоятелствата, довели до възникване на пътнотранспортното произшествие.

Заради инцидента движението в участъка бе затруднено. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net