ГЕРБ и СДС за извънредната сесия в петък: Общинският съвет е мястото за решаване на кризисни ситуации

By 24 Август 2022 Прочетена 1096 пъти 0
Публикуваме позицията на ГЕРБ и СДС без редакторска намеса Публикуваме позицията на ГЕРБ и СДС без редакторска намеса снимка: КИС 13

ГЕРБ и СДС отговориха на твърденията на БСП и ВМРО, че насроченото за петък извънредно заседание на Общинския съвет в Русе, ще доведе до излишни разходи.

В позиция, разпространена до медиите, от двете групи общински съветници заявяват категорично, че не искат възнаграждения за работата си в петък, като този пример трябва да последват и съветниците от партиите, които възнамеряват да бойкотират сесията.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Публикуваме позицията на ГЕРБ и СДС без редакторска намеса:

Уважаеми колеги,
Във връзка с несъстоятелния аргумент, че свикването на извънредна сесия на Общински съвет Русе ще доведе до излишни разходи, който от вчера се разпространява като обръщение от съветниците на МК БСП, ВМРО, ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ, ПП Атака и ДПС, общинските съветници от ПП ГЕРБ и СДС заявяват принципната си позиция, че инициираната сесия на общинския съвет не трябва да се заплаща, каквато практика вече съществува в Русе. Извънредното заседание е по искане на съветниците от двете партии, заради наболелите проблеми за русенци, свързани с трафика на тежкотоварни превозни средства през града ни и подмяната на тръбите на ВиК, тъй като именно общинския съвет е мястото за ефективни действия за разрешаване на кризисни ситуации от висока обществена значимост за гражданите на Русе.
Общинските съветници на ПП ГЕРБ-Русе и СДС декларират, че не желаят възнаграждения за участието си в инициираната извънредна сесия на ОбС-Русе на 26 август 2022г. и призовават и колегите си за същото отговорно поведение към хората, които са им гласували доверие.
Веднага след началото на обявената за петък, 26 август, сесия на общинския съвет, която очевидно ще бъде бойкотирана от представителите на изброените по-горе партии, групите общински съветници на ГЕРБ и СДС ще дадат брифинг за журналисти пред сградата на Общината до входа за Пленарна зала. Началото на брифинга е предвиден за 9:30 часа.
Заповядайте!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 24 Август 2022 15:48
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net