Извършиха първата ваксинация срещу COVID-19 в Русенско /ВИДЕО и ПОДРОБНОСТИ/

By 28 Декември 2020 Прочетена 3862 пъти 0

Извършиха първата ваксинация срещу COVID-19 в област Русе.

Точно в 15:30 часа, в УМБАЛ "Медика", официално започна поставянето на ваксини срещу коронавируса в област Русе, като първият имунизиран в региона бе д-р Цветан Райчинов - председател на Районната колегия на Българския лекарски съюз и бивш председател на БЛС.


След като му поставиха ваксината, той заяви, че го прави, за да си върне нормалния живот с близките, семейството си и приятелите. Той призова българите да не се страхуват от ваксината, тъй като по думите му последствията от вируса може да бъде по-опасни за здравето, отколкото евентуалните странични ефекти.

Иначе днес бяха ваксинирани общо 5 души – трима медици от УМБАЛ "Медика", д-р Цветан Райчинов и един лекар от ЦПЗ.

При следващия транш, имунизацията ще продължи с останалите здравни работници в областта, като досега желаещите да се ваксинират са 1202. На следващ етап, ще се ваксинират учители, полицаи, пожарникари и други на първа линия.


Първата ваксинационна кампания ще продължи максимум до 31 декември на обяд, когато се очаква през имунизационните кабинети да минат 200 души медицински персонал от болниците в областта.

По думите на директора на Регионалната здравна инспекция в Русе, д-р Маргарита Николова, ще бъдат разкрити още два кабинета – в ДКЦ - 1 и в УМБАЛ "Медика", с които пунктовете за ваксиниране ще станат 6. До 15 януари се очаква да бъде доставен и фризер за съхранение на ваксините. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 28 Декември 2020 16:58
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net