Преди предстоящите местни избори - какво трябва да знаем за гласуването?

By 23 Октомври 2015 Прочетена 2995 пъти 0

Близо 146 хиляди са гласоподавателите в община Русе за местните избори в неделя. Ще се гласува с минимум 3 и максимум 4 бюлетини. В Русе вотът ще бъде за кмет на община, общински съветници и референдум, а в населените места ще пуснат бюлетина и за кмет на кметство.

Близо 154 хиляди пък са с право на глас за референдума. Бюлетините на тези избори трябва да бъдат сгънати така, че след излизането от кабината за гласуване да се вижда фабричният номер на бюлетината, който следва да бъде отрязан. Гласуването на национален референдум става с бюлетина и плик.

Всички сигнали за нарушения, включително и за купуване на гласове, които постъпят в общинската избирателна комисия през изборния ден ще бъдат проверявани по компетентност.

За първи път на тези избори ще може да се гласува с преференции за общински съветници.

Ако не знаете къде да гласувате можете да проверите в сайта на гражданска регистрация и административно обслужване с въвеждане на ЕГН. Гласуването започва в 6 часа в неделя и приключва в 19. Ако след този час пред избирателните секции има желаещи да гласуват, изборният ден може да бъде удължен.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net