Катастрофа и скандал затрудниха движението днес в района на Дунав мост при Русе

By 12 Декември 2018 Прочетена 2424 пъти 0
ТИР-ът автомобил е изтеглен, но ще може да продължи едва след като бъде платена глобата наложена от "Автомобилна администрация" ТИР-ът автомобил е изтеглен, но ще може да продължи едва след като бъде платена глобата наложена от "Автомобилна администрация" КИС 13

Турски ТИР катастрофира тази сутрин в района на Дунав мост край Русе.

Инцидентът е станал около 06:30 часа сутринта в района на кръговото кръстовище след ЖП надлеза в посока Мартен. Най-вероятно докато минавал оттам, шофьорът на ТИР-а, който превозвал цитрусови плодове за Румъния, загубил управление над тежкотоварния автомобил, отнесъл знаци и информационни табели, изкъртил от основите стълб на улично осветление и се забил в мантинелата на ивицата, която разделя двете платна на булеварда.

Като по чудо при инцидента няма пострадали, но са нанесени значителни материални щети. Тъй като ремаркето на ТИР-а бе заело половината от ширината на пътя, движението в участъка в посока Мартен бе изключително затруднено особено за тежкотоварните автомобили. На местопроизшествието бе извикан от Разград единственият спицализиран камион в региона, с който да ТИР-ът да бъде изтеглен.

Действията по преместването му обаче отнеха доста време, най-вече заради продължителните преговори с турската фирма за заплащане на услугата. Първоначално са била поискана цена от 1400 евро, която е била намалена чувствително, но турците отказали да я заплатят, заради ДДС-то. Докато разговорите за цената продължавали, екип на "Автомобилна администрация" наложили глоба за пътното нарушение, направят проверка за шайба и смъкнали номерата на ТИР-а. По обяд страните постигнаха споразумение за цената на услугата по изтеглянето на камиона. Той обаче ще може да продължи по направлението си едва след заплащане на глобите, наложени от Автомобилна администрация.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 12 Декември 2018 17:06
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net