Кметът на Русе разпореди осигуряването на "зелени коридори" от тирове за матурите и баловете

By 19 Май 2023 Прочетена 780 пъти 0
Кметът на Русе разпореди осигуряването на "зелени коридори" от тирове за матурите и баловете Кметът на Русе разпореди осигуряването на "зелени коридори" от тирове за матурите и баловете снимка: Община Русе

Кметът на Община Русе Пенчо Милков разпореди на органите на Областната дирекция на МВР да съдействат за ограничаване движението на тежкотоварни автомобили по трасето Мартен – Русе.

Мярката се налага поради предстоящите абитуриентски балове, както и провеждането на държавните зрелостни изпити.

Поводът бе призив на граждани, живеещи в Мартен, които се обърнаха за съдействие към Милков.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

В писмо до директора на ОД на МВР – Русе старши комисар Николай Ненков кметът призовава да бъдат пренасочени по обходни маршрути камионите, преминаващи по трасето Републикански път II – 21 Русе – Силистра /бул. "Тутракан"/, за да се гарантира безпрепятственото придвижване и безопасността на завършващите и техните семейства и близки.

Временната организация на движението се въвежда за периода от 23 до 26 май в часовете 17 – 19 ч. Предвижда се да бъде освободено трасето и за преминаващи зрелостници по време на провеждане на матурите на 19 и 23 май в диапазона 7-8:30 ч.

Припомняме, че в момента се изгражда големият ТИР-паркинг, който фирма изпълнител строи върху общински терен. Неговият капацитет ще бъде 600 камиона, като се очаква ремонтните дейности да приключат до края на май. Паркингът се намира на бул. "България" и предназначението му е да облекчи трафика в района на Дунав мост и отвеждащите от Русе булеварди.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 19 Май 2023 15:22
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net