Малки и големи садиха дръвчета в ЖК "Чаройдека" в Русе

Залесяването бе направено по инициатива на Община Русе Залесяването бе направено по инициатива на Община Русе снимка: Община Русе

Поредната инициатива за залесяване на зелените пространства между жилищните блокове реализира Община Русе.

Големи и малки се включиха в инициативата край бл. 111 в кв. "Чародейка – Юг", в която бяха засадени 20 млади платанови дръвчета.

С инструменти, техника и експертни съвети съдейства Общинското предприятие "Паркстрой". От там припомнят, че отговорност на всеки, засадил дръвче, е неговата грижа и поливане в първите 2 години от живота му.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


По-зелени и спретнати междублокови пространства русенци могат да постигнат и с финансиране от общинския фонд "Граждански инициативи". Той дава възможност на хората да кандидатстват за безвъзмездна помощ от Общината до 300 лв., с които да озеленят, оформят цветни лехи или обособят зони за отдих до жилищните сгради. Правилникът на фонда допуска и наемането на инвентар и инструменти за осъществяване на дейностите.

За да се вземе участие, е необходимо да се подаде заявление в Информационния център на Община Русе (пл. Свобода №6) или да се изпрати на mayor@ruse-bg.eu.

Повече за фонда може да видите тук.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net