ВИДЕО: Малките бензиностанции няма да могат да дават гориво с отстъпка?

By 01 Юли 2022 Прочетена 1520 пъти 0

По-малките бензиностанции в Русе най-вероятно няма да могат да дават гориво с отстъпка от 25 стотинки на литър.

Притеснението на собствениците е, че не разполагат с достатъчно средства, за да поемат допълнителния разход, който ще им бъде възстановен от държавата, но след 2-3 месеца.

Венцислав Пенгезов, който е собственик на бензиностанция в Русе, е изчислил, че за да дава гориво с отстъпка от 25 стотинки на литър, трябва да има поне 125 000 лева оборотни средства на месец, което много малко бензиностанции могат да си позволят.

РЕКЛАМА


Пенгезов е изчислил също, че за страната цялата мярка може да струва около 35-40 милиона лева на месец. Той е говорил с други собственици на бензиностанции, които са споделили, че не могат да си позволят да участват в схемата с отстъпката.

Най-вероятно ще има отлив на клиенти по бензиностанциите, които няма да дават гориво с отстъпка, колкото и малка да е тя в сравнение с другите европейски държави, смята Венцислав Пенгезов.

Прилагането на отстъпката ще стане възможно едва, след като Законът влезе в сила и търговците актуализират софтуера си. Освен това персоналът ще трябва да бъде обучен да обработва лични данни, тъй като зареждането с гориво ще става след представяне на талона на автомобила.

Вижте повече подробности във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 01 Юли 2022 15:57
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net