fbpx

Международна научна конференция организира Филиал Силистра на Русенския университет

By 16 Октомври 2020 Прочетена 741 пъти 0
Международна научна конференция организира Филиал Силистра на Русенския университет Международна научна конференция организира Филиал Силистра на Русенския университет снимка: Русенски университет "Ангел Кънчев"

Днес в залата на Общински съвет – Силистра беше открита Международна научна конференция на Филиал Силистра на Русенския университет “Ангел Кънчев”. Събитието е посветено на две годишнини – 75 години от създаването на Русенския университет и 130 години педагогическо образование в Силистра.

Председателя на Комисията по образование и наука в 44-то Народно събрание – Милена Дамянова, обсластния управител на област Силистра – Ивелин Иванов, председателят на Общинския съвет в Силистра – Мария Димитрова и заместник-кметът по хуманитарни дейности – Мария Недялкова отправиха поздравления към участниците.

Ректорът на Русенския университет чл. кор. проф. д. т. н. Христо Белоев също отправи поздравления и изнесе пленарен доклад на тема "Влияние на Русенския университет в Дунавския регион".

След пренарната сесия беше представена втора част на филма, посветен на 130 г. педагогическо образование в Силистра, дело на преподаватели от Филиал Силистра.

Заседанията на конференцията се провеждат в три секции: "Хуманитаристика", "Педагогика, психология и методика", "Инженерни науки".

В конференцията, която ще се състои присъствено и онлайн, ще се включат участници от Румъния и Русия, както и от няколко български града -  РусеВелико Търново, Бургас и Стара Загора.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 16 Октомври 2020 16:12
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.