fbpx

"Монтюпе" отхвърли всички обвинения за замърсяването на въздуха в Русе

By 06 Октомври 2016 Прочетена 976 пъти 0

"Монтюпе" отхвърли всички обвинения за замърсяването на въздуха в Русе.

Днес на специална пресконференция, която телевизия КИС 13 излъчи пряко, от ръководството на компанията представиха експертни данни, според които предприятието не е източник на неорганизирани вредни емисии. От "Монтюпе" твърдят, че не е имало проблеми с качеството на въздуха през нощта на 10-ти срещу 11-ти септември, когато бяха получени десетки сигнали в различни зони на града за замърсяване на въздуха.

Експертите, присъствали на пресконференцията заявиха, че няма доказателства, че "Монтюпе" замърсява въздуха в и около Русе. Три независими лаборатории са направили проби на въздуха в 20 зони на Русе. В нито една от тях не са отчетени опасни стойности на феноли, формалдехид и диметилетиламин.

От компанията дори анализирали всички сигнали за миризми от началото на годината досега.

Както съобщихме вчера в Новините, Административният съд в Русе не уважи искането на предприятието за спиране на изпълнението на заповедта на директора на екоинспекцията, с която бяха изведени от екплоатация 108 отвора на покрива на хале "3".

От "Монтюпе" са категорични, че ще обжалват до край и глобата от 500 хиляди лева. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.