Началникът на политическия кабинет на Военното министерство - контактен на Пенчо Милков /ВИДЕО/

By 08 Юли 2020 Прочетена 2286 пъти 0

31 са известните към момента контактни лица на кмета на Русе, който е заразен с COVID-19.

Това заяви на брифинг днес директорът на РЗИ – Русе д-р Маргарита Николова, като уточни, че епидемиологичното проучване продължава.

РЕКЛАМА:


През вчерашния ден са били взети 10 проби на контактни на Пенчо Милков лица. 8 от тях са били отрицателни, а другите 2 положителни. Те са на заместник-кметовете Златомира Стефанова и Енчо Енчев.

Сред контактните лица са и двама души от София, които са контактували с кмета на 2 юли, когато градоначалникът получил първите симптоми.


Вероятно става въпрос за началника на Централното военно окръжие полк. Георги Петков и началника политическия кабинет на Министерството на отбраната Илия Налбантов, които участваха в церемония по откриване на паметна плоча в Русе. По случая е изпратена информация на Столичната здравна инспекция, която да ги постави под карантина.

Иначе състоянието на кмета на Русе Пенчо Милков е стабилно. Той е с бронхопневмония, която се лекува. Градоначалникът е хоспитализиран в Специализираната болница за пневмо-фтизиатрични заболявания "Д-р Димитър Граматиков".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 08 Юли 2020 19:55
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net