Национален форум в Русе ще стимулира интереса на младите към литературата и историята /ВИДЕО/

By 19 Юни 2020 Прочетена 1559 пъти 0

Първият национален младежки форум "Арнаудови срещи. Пътят към познанието" ще се проведе на 27 юни в Русе.

Организатори на събитието са Регионална библиотека "Любен Каравелов" в партньорство с Регионалното управление на образованието.

Форумът си поставя за цел да стимулира интереса към издирване и проучване на литература, документи, факти за историята, фолклора, културните и обществените процеси в миналото и днес.

В него ще участват 50 ученици, студенти, млади учители и докторанти от Русе, Варна, Разград, Видин, Симитли, Джебел, Бяла и Две могили, които ще представят своите разработки в отделни категории. Форумът ще протече в три секции.

РЕКЛАМА:


В Регионална библиотека "Любен Каравелов" представиха и резултатите от проект за Ролята на институцията за популяризиране на културно-историческото наследство. За да се превърне библиотеката в част от туристическите маршрути в Русе е извършен ремонт на тавана на часовниковата кула.

В помещението оживява постоянна експозиция от екслибриси на тема "Културно-историческо наследство". Тази уникална, единствена по рода си публична колекция, наброява над 4500 експоната - оригинални образци на графичната миниатюра от цял свят. Творбите са на повече от 1500 художници, участвали в изданията на Международния конкурс за екслибрис, организиран от библиотеката ежегодно от 2005 година насам.

Закупена е преса за отпечатване на екслибриси, на която за спомен от визитата в часовниковата кула всеки посетител ще има възможност да отпечата на място сам свои линогравюри.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 19 Юни 2020 15:36
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net