НФА "БЪЛГАРЕ" идва в Русе с новия си спектакъл "ПАИСИЙ"

By 25 Март 2023 Прочетена 1630 пъти 0
Спектакълът е създаден по повод юбилейната 300-годишнина от рождението на Паисий Хилендарски Спектакълът е създаден по повод юбилейната 300-годишнина от рождението на Паисий Хилендарски

В навечерието на празника на Русе - Гергьовден, след четиригодишно отсъствие от русенската сцена Национален фолклорен ансамбъл "БЪЛГАРЕ" ще представи пред русенци и гостите на града своя проект "ПАИСИЙ".

Спектакълът е създаден по повод юбилейната 300-годишнина от рождението на Паисий Хилендарски, тържествено отбелязана през отминалата 2022 година, и към момента е видян от зрителите на много градове в страната. Постановката е единствена по рода си, в последните 80 години творба в памет на Паисий не е поставяна на родната сцена. 

На 4 май 2023 г., четвъртък, от 19 часа в Голамата зала на Доходното зднание в Русе ще прозвучат родолюбивите послания на Хилендарския монах, събрани в неговия епохален труд "История славянобългарска". Те ще бъдат поднесени на зрителите от неподражаемия Димитър Селенски - актьор с харизматично присъствие и изключително подходящ за образа на Отец Паисий. Като русенец Димитър Селенски е добре познат на театралната публика още от юношеските си години. През 2014 г. актьорът бе удостоен със Златна значка "Русе" за участието си в спектакъла "Последната нощ на Апостола" и по повод неговата 60-годишнина. 

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Спектакълът "ПАИСИЙ" представя знакови страници от историята на българите, последвали появата на най-българската книга. Русенци ще съпреживеят героичните моменти от нашето минало, вълнуващо пресъздадени от невероятните танцьори на ансамбъл "БЪЛГАРЕ". "ПАИСИЙ" е разказ за събуждането на гордостта и достойнството на народа ни, на българския дух и възвърнатата българска чест, която държи гръбнака ни изправен.

Специален за репертоара на "БЪЛГАРЕ" този спектакъл е и с участието на най-младия солист в историята на ансамбъла - 7-годишния Андрей Михайлов от Сливен, който с много жар и артистичност печели овациите на публиката.

Представлението ще се проведе под патронажа на кмета на Русе Пенчо Милков.

Билети за спектакъла "ПАИСИЙ" на цени от 20, 25, 30, 40 и 50 лева могат да бъдат закупени в партньорските мрежи на Eventim.bg и Grabo.bg, както и на касата на Networx.bg в Русе на ул. "Симеон Велики" №6 - тел. 0885009409.

Телевизия КИС 13 е медиен партньор на събитието.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 25 Март 2023 11:34
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net