ВИДЕО: Обезщетения след бурята в Русе: Каква е процедурата

By 15 Юни 2022 Прочетена 925 пъти 0

До 10 юли гражданите могат да подават документи за обезщетение след бурята в Русе.

За да бъде получена помощта, увреденият от бедствието имот трябва да е жилище, собственост на физическо лице, да бъде законно построено и единствено, и да има необходимост от основен ремонт.

Правилникът на междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет включва обезпечаване на имуществени вреди в обекти или чрез вещи - държавна или общинска собственост.

В срок до 20 юни физическите и юридическите лица трябва да уведомят кмета на Общината за нанесените вреди. Назначена от кмета комисия ще направи оглед на увреденото имущество.

РЕКЛАМА


До 10 юли пък гражданите могат да подават искания за възстановителна помощ в Информационния център на Общината ако имат увреден имот, но трябва да отговарят на определени условия, за да кандидатстват за обезщетение.

От Общината припомнят, че при нанесени щети по автомобили трябва да се търси застрахователя, тъй като нито в Закона за защита при бедствия, нито в Правилника за организацията и дейността на Междуведомствената комисия се предвижда възможност за предоставяне на помощ на физически или юридически лица за възстановяване на щети по превозни средства.

Вижте повече за подробности за процедурата и критериите във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 15 Юни 2022 17:34
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net