ВИДЕО: Община Русе излезе с отрицателно становище за новата леярна на "Метал Фусион"

By 11 Юни 2021 Прочетена 2265 пъти 1 comment

Общината в Русе е против изграждането на предприятие за преработка чрез топене на скрап от черни метали и производство на детайли от въглеродна и неръждаема стомана на територията на града.

Това заяви на брифинг кметът Пенчо Милков. Мотивите за отрицателното становище са, че при производството се отделят вещества, чийто норми не са регулирани в законодателството и не подлежат на замервания. Предстои на 14 юни да се проведе обществено обсъждане на инвестиционното предложение.

Припомняме, че след проверка по сигнал, Общината в Русе санкционира с 5000 лева фирмата, която иска да строи леярна в западната промишлена зона. Причината е, че е правено преустройство без необходимите строителни документи.


Сега, след като Община Русе е получила инвестиционното намерение и е взета предвид информацията от РИОСВ и РЗИ, и фирмата е отказала да монтира станция за въздуха и да извършва непрекъснат мониторинг, Община Русе дава отрицателно становище за изграждането на такова производство.

Междувременно от Община Русе са извършили проверки и по получен сигнал за незаконни изкопни работи на частен терен по булевард "Тутракан". В местната администрация все още няма внесена документация за инвестиционно намерение за строителство на този терен.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 11 Юни 2021 16:25
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net